Stenrik och ut-"schleten"...


Efter gårdagens trädgårdsinspirationsutflykt till Willab Garden utanför Båstad, kliade det faktiskt lite i fingarna angående att sätta igång med vårbruket här hemma i täppan. Passande nog så hade det slutat spöregna precis lagom tills vi kom hem, så det var bara till att rulla fram skottkärran och greppa spaden. :-)

Herre gud, vad mina rabatter hade grott igen... :-X Den på första bilden här nedan syntes knappt för allt helsickes randgräs som fullständigt hade tagit över, och spritt sej långt ut i gräsmattan dessutom. Väck med det!! Och väck med de andra växterna också, som randgräset så klart hade trasslat in sej (till förbannelse...) i.

Det tog sin lilla tid, kan jag säga. Phu! Det jobbigaste jobb jag har gjort på evigheter - men det syntes då inte på stegräknaren, som hamnade på en bottennotering igår, och det blir nog nåt liknande idag också...

Men, men! Nu syns jorden igen iallafall - och alla stenarna... Stora som små!! :-)Om jag nu hade varit stenrik i kronor och ören istället, så vet jag precis vad som hade fått följa med hem från Willab!! Ett växthus! 8-)

Tänk så smidigt att bara ha odlingar i krukor och kärl, och slippa allt vad friland och rabatter heter!!!

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: soffie

fint du gör å vilken trevlig blogg du har

2010-05-16 @ 19:30:45
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Marianne

Här har det jobbats ser jag. Ja man blir verkligen stenrik av att jobba i trädgården. För var man än sätter ned spaden så nog är det en sten där.

Själva fick vi äntligen gräset klippt för första gången i år. Vi hann precis mellan morgonens regn och kvällens åskskur.

F.ö. har jag också lyckats fota en liknande älg som du såg :o)I morgon vill jag ha sol igen.

2010-05-16 @ 19:30:46
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: anki

härliga bilder :) stenrik är vi här också.. sten överallt, vart man än sätter spaden så blir det stopp :)ja man skulle vilja ha energi och ork att anlägga en finare trädgård,, men jag är lite bekväm så jag har mina rabatter runt huset och pannrummet :) och jordgubbslandet..haft regn idag men varmt..ha en skön kväll

2010-05-16 @ 21:08:11
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: Morten Pedersen

Litt hagearbeid må til og flott fortalt ble det også.

2010-05-16 @ 22:12:23
URL: http://photo.dv.no
Postat av: Jenny

Va duktig du har varit med dina rabatter!Här gror det också....IGEN ÖVERALLT!

"Lummigt", som Ernst Kirchsteiger säjer...Haha!Och det lilla som faktiskt SKA vara i mina rabatter sprätter hönsen sönder! GRRRR!!

Jaja.....de blir nog bra de me...(;Kram, Jenny

2010-05-17 @ 00:03:57
URL: http://scrollandotcom.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Jag såg ett växthus som bortskänktes på Blocket...om man kom och hämtade det! Fast det var i Värmland...men det kanske finns i en stad nära dig också :) Schleten är rätta ordet för sånt där stenjobb! ;) Här var det hela 14 grader igår!! Haha!

2010-05-17 @ 09:21:43
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: ingrid

Jag har inte mycket land kvar utan mest krukor och urnor. När jag inte klarade gräva själv längre ändrade vi om lite efter hand. Här hoppas jag vi kan ta tag i trädgården nu sen granplantor och barnpassning är över.

2010-05-17 @ 18:27:19
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: matte

såna zinkbaljor har jag med :) men mina är det bara penseér i.

Randgräs är ett elände. Jag har inte satt några som tur är men däremot så planterade jag brunnäva och det var ett misstag, jäklar vad den sprider sig och ser skräpig ut :( Jag önskar mördarsniglar som bara lever av ogräs..., och sånt man inte vill ha. Kan ingen uppfinna såna!

Växthuset längtar jag efter nu :) och som du sa där lär det växa under mer ordnade former... men då drabbas man alldeles säkert av vita flygare eller annat. Det är nog så det ska va :)!

Jag ser ogräsrensning och växtflyttning som träning då känns det rätt okej ändå. Slipper gå till gymmet ;)

2010-05-19 @ 13:44:26
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0