Ett sista inlägg här...


Som jag redan har berättat, bloggar jag från och med imorgon (1/6-10) återigen på annakk.blogg.se!

Välkomna dit då!! :-)Alla inlägg i den här bloggen kommer att få finnas kvar, men det finns även kopior på dem som jag har lagt i en underblogg till annakk.blogg.se - länk till den finns här

På återseende!! :-)

/AnnaKK


Hejsan!! :-)


Baske mej om jag inte äntligen anar lite sommarväder!?

Visserligen blåser det halv storm ute, men det är ljumma vindar! :-)

Och i morgon är det ju faktiskt första juni, så om det inte ska vara sol, varmt och sommar då - när sjutton ska det isåfall vara det!?! >:-)Större delen av förmiddagen idag har jag tuggat taggtråd! 8-I

 Och till sist lyckades jag få ner den... ;-)

Eller för att säga som det egentligen var; Jag bråkade med min gamla Blogspot-blogg... Den som det snoddes bilder från i förra veckan... La in högerklicksskydd på den också! Det tog lite längre tid för mej att hitta (och fatta... Host!) hur man gör det på en sådan blogg, jämfört med dem jag har här på Blogg.se...

Och jag vet fortfarande inte hur jag ska sätta högerklicksskydd på funktionen som öppnar upp bilderna i ett annat fönster!? :-I  Och jag hittar ingen stans hur man gör för att stänga av den funktionen helt och hållet...

Men jag lyckades iallafall "förstöra" koden i mina inlägg, så funktionen åtminstone inte lägre fungerar som den ska... Alltid något! <:-)

/AnnaKKSöta som sockervadd... :-)
Foton från förra lördagens hundutställning i Hässleholm... :-)

Denna dagen har mest ägnats åt morsdagsfirande - och frossande i sötsaker, om än inte sockervadd. (Fast spettekaka är väl nästintill en hårdbakad form av sådan, förresten!?).

Funderar på att gå ut och gå en lå-å-å-ång promenad nu - eventuellt med hund! :-)

/AnnaKKLördag!


Och dags att ta tag i trädgårdsprojekten igen...

Vi borde kanske ha en lite rejälare grävmaskin till hjälp...? 8-)Men det blir nog mer till att finlira med spadar och skyfflar de kommande dagarna - och på fredag ska allt vara klart, för då är det dags för studentfest!!!

Trevlig helg! :-)

/AnnaKK


Fredagsmysa med en prins!? ;-)


För Skogens Konung verkar allt vara en överdrift att kalla honom...Ännu så länge, vill säga! 

Men vem vet nästa år!? Med de där söta öronen och lockarna i pannan - och om hornen blir lite större... - så borde han väl kunna charma en och annan ko... :-)

Ifall han överlever älgjakten... :-I

--------------

Sen finns det ju (tack och lov!!) de som inte är så kräsna vad det gäller utseende och så där, utan glatt tar vilken rugguggla som helst. :-) Och till dem duger kanske denna!?Eller!? :-D

Jag och maken hjälptes åt att fota den igårkväll (mitt foto till vänster, makens till höger). Den bor i en holk som svärfar har byggt till ett kattugglepar. Om den har några syskon vet vi inte - vi såg bara denna. Och tyvärr fick vi inte heller se nån av föräldrarna. Men det var en kul upplevelse ändå! :-)

/AnnaKK


"Jag är inte dum! Jag har bara...


...otur när jag tänker!"

Tänkte kanske denna lilla varelse;

 

...som nog inte riktigt förstod hur ekorrmat-automaten fungerar... <:-)

Han/hon var här idag tillsammans med sin mamma och ett syskon! :-)

Hoppas de kommer många gånger till! Jag har minst 15 kilo solrosfrön i källaren!! :-D

/AnnaKK


Jag vankar hit...

...och jag vankar dit!Ungefär så kan man sammanfatta mitt bloggande i maj!! 8-X

För nu har jag nämligen bestämt mej för att flytta tillbaka till annakk.blogg.se - som jag tycker är ett så himla BRA bloggnamn!! :-D 

För det var ju för att jag ville att bloggen skulle heta just så, som jag gjorde den första bloggflytten från handerblandander.blogg.se... Men så fick jag inte Bloglovin till att fungera, och skapade istället annakksfoto.blogg.se - men jag trivs inte alls med det bloggnamnet! :-/

Och eftersom Bloglovin långt om länge började fungera tillsammans med annakk.blogg.se, så ser jag nu inte längre någon anledning till att stanna kvar här.

Men för att inte trötta ut er alldeles med mina bloggflyttar så ska jag vänta några dagar till. :-) Den första juni har jag tänkt mej en nystart på annakk.blogg.se!

/AnnaKK


Högerklicksskydd...

...från och med nu!

För att ingen (så lättvindigt, iallafall) ska kunna sno mina foton! >:-)

Jag kollade nämligen min e-post idag (vilket jag inte gör riktigt varje dag...), och då hittade jag inte mindre än tre mejl i vilka jag fick veta att en viss person tagit bilder härifrån och lagt upp på sin hemsida.

Har aldrig tidigare blivit uppmärksammad av någon utomstående på att sånt här skulle ha skett, så det känns verkligen bra att det finns många (ja, i detta fallet tycker jag att tre faktiskt är många!!) som bryr sej när det händer, och tycker att rätt ska vara rätt och säger ifrån! :-) Minst en av dem sa även till bildtjuven att ta bort bilderna, vilket denne då gjorde. Hade själv tänkt mej att ta en titt idag, men då visade det sej att faktiskt hela hemsidan har blivit borttagen... Så kan det (tydligen?) gå när man stjäl andras foton/bilder!! >:-D

Hur som helst! Jag hade ju märkt mina Händer Bland Änder-serier ordentligt med både blogg- och epostadress, så jag antar att det var därför som reaktionen blev så pass stor. Och nu funderar jag på att återinföra den typen av märkning på mina bilder... Typ så här:Den skarpögde ser då att jag även funderar på ytterligare en grej... ;-)

/AnnaKKMagnolia...


I flera år har jag velat fotografera blommande magnolia, men inte lyckats komma i närheten av ett sådant träd då det har begivit sej... Och jag lyckades egentligen inte i år heller, för det här var på gränsen till överblommat... Men när nu kameran ändå var med, så! :-)Fotat med Canon EOS 450D, brännvidd 145 och bländare 6,3 i Hässleholm i lördags.

/AnnaKK


Nu blommar häggen!


Så vackra blommor - och så väldoftande, framför allt!! :-) Mmmmm!!!Lite blomstrande kärlek också, kanske!? Ett fikande par i Hembygdsparken i Hässleholm i lördags... :-)Det var där jag var och fotade hägg, alltså!!!Vacker lykta! Men ännu vackrare hägg!! :-)

Och så var det det där fina paret igen - de skymtade fram så romantiskt mellan grönskande grenar, så jag kunde bara inte låta bli att zooma lite...Även en fotografiska kan bli hänryckt (typ som en paparazzi? Host!!) när det är pingstafton!! :-D

/AnnaKK


Tisdagstema - Gult!


Riktigt länge sen jag var med i denna fotoutmaning! :-)

En av de roligare fotoutmaningarna, tycker jag, dock mest för att det är så många som deltar i den. Temanen är ganska ordinära, och man gör för det mesta bara ett dyk ner i bildarkivet för att vaska fram ett lämpligt bidrag... Som detta:Canon EOS 40D. Brännvidd 200 mm, bländare 5,0 + närbildslins.

Se andra deltagares tolkningar av färgen gul här! :-)

/AnnaKK


Måndag!


En fullständigt späckad dag igen...! Vet inte hur många såna här i rad jag pallar med - men förhoppningsvis blir det lugnare igen redan i morgon. <:-)

Kameran har jag inte ens hunnit titta åt än idag, så jag får illustrera detta inlägg med några foton från förra veckan...Skira lönnblad och blommande plommon... :-)

Dottern skulle vara på tandregleringen i Kristianstad klockan 9, så vi körde hemifrån vid 8-snåret. Efter besöket där blev det lite rännande på stan - det hör ju till när man är där. :-) Var hemma igen vid 13-tiden, och då var det bara till att kasta i sej nåt att äta, och sedan flänga vidare till jobbet - där ett gigantiskt tvättberg höll på att förstöra resten av dagen för mej! Stånk...! Herr- och damtvätt visste jag att det skulle finnas (plus städning efter en match) - och det borde ha varit ett arbetspass på 1½ timme. Men jag hade inte koll på att U-lagen också hade spelat matcher, och de lixom bara förväntar sej att deras tvätt också tas om hand av mej, fast att de inte har gett mej någon info om när de spelar sina bortamatcher. (Antagligen tror de att jag bor i städskrubben, och alltid finns till hands där, redo att serva dem och alla andra!? ;-) Eeeh...??).

Så hux-flux blev mitt arbetspass 2 timmar och en kvart långt, och då fick jag ändå låta bli att tömma de två sista maskinerna tvätt, för det fanns ingen plats över att hänga upp den också på tork... <:-)

Sen kom jag då hem här igen vid halvfyra och möttes av en vrålhungrig son, som tydligen inte har vett att ens bre sej en macka själv när det börjar kurra i magen. Och som dessutom tycker att jag ska fixa till det sista i hans projektarbete som ska lämnas in i morgon... Ovanpå detta ville dottern ha skjuts till gymmet!

Ja, på något sätt har jag faktiskt lyckats få ihop allt sammans, så alla är nöjda och glada igen - iallafall för stunden! Och jag har ju själv fått mej en stund här vid datorn nu, så jag klagar absolut inte. Och en mugg kaffe har jag också intill mej... Kan väl inte ha det så mycket bättre!? :-DOm en timme si så där, drar projekt stenläggning i trädgården igång igen, så det kan tänkas att jag inte hinner svara på kommentarer idag - men isåfall så gör jag det imorgon, så klart!

Ha en fin kväll! :-)

/AnnaKKLite "off" för tillfället... <:-)


Särskilt i armar, händer och fingrar!!

Kan ni fatta att det var en rabatt här under......så sent som igår!? 8-)

Ja, nu har vi i och för sej "fuskat", och använt svärfars minigrävare en hel del - men varenda planta som togs tillvara från rabatten (och det var faktiskt de flesta!), har jag planterat om för hand. Och varenda "bya-sten" har jag också lyft för hand, förresten. (Rackarns, vad de är tunga!? :-I Eller om jag är klen...?).

Hur som helst!

Nu är det finliret kvar, och det tar väl sin lilla tid att göra klart - men vi hade tänkt att allt skulle vara färdigt innan den 4/6 iallafall, då det ska hållas studentfest för sonen. :-)

/AnnaKK


Full fart!
Har tillbringat dagen på en hundutställning!! :-)

Hade egentligen tänkt mej en hopptävling för hästar, men sen var vädret si så där i morse - och då valde jag hundarna istället. De har lite coolare wet look än hästar!? ;-)

Fast vid middagstid så solade det upp, och då var jag faktiskt lite på G att åka vidare till hästarna också... Men jag besinnade mej (faktiskt så kan jag det - ibland!! He...) och tog mej en sväng på stan istället (Hässleholm). Åt lite och inhandlade ett par flaskor vin... Och gatufotade en del också, minsann. :-)

Undrar bara när jag ska få tid att gå i genom alla dagens foton... <:-) Resten av helgen kommer att bestå av trädgårdsarbete, för nu ska en av mina rabatter bort och ersättas med plattor istället. Gräva, gräva, gräva...

På återhörande!

/AnnaKK...


/AnnaKK, i gråvädret...


Vad duktiga ni var!! :-)


"Drontens" ena förälder är ganska säkert den här;...som jag fotograferade i en lönn här hemma på tomten i förrgår. :-) Inget jättebra foto, men skarpögda ser iallafall att detta ÄR en ringduva. Som ni ganska mangrant gissade på!!

Vi har haft ett ringduvepar här hela våren, men var de har haft boet vet jag inte - men troligtvis i närheten av där jag hittade "Dronten"... För den lilla rackaren kan väl inte ha gått så värst långt!? :-)  

Undrar just hur det gick för den sen igår... Den verkade inte kunna flyga, så jag är ju lite rädd att jag ska hitta en hög med fjädrar på nån av mina fotopromenader idag... <:-I Grannen har katter, och räv finns det också i faggorna... Men förhoppningsvis gömde den sej på ett bra ställe sen igår, och lär sej flyga idag - eller senast i morgon! :-)Den sena våren är verkligen en fördel när man vill fotografera fåglar, förresten! Det finns ju knappt några blad på träden som kan skymma dem!?Sångare till exempel, brukar man ju nästan aldrig se, just för att de håller till inne i bladverken. Men denna härmsångare (tror jag iallafall att det är!?) har jag både sett och fotograferat flera gånger. :-) Ja, det kan väl rent av tänkas att det finns två, förresten, för hane och hona ser tydligen lika dana ut - men jag har bara sett en åt gången.Trädkryparen däremot, håller sej mest på trädens stammar - så den är inte så svår att få syn på. Men man får vara snabb med kameran, för den snarare springer än kryper!! :-)

Äsch då... Nu har det börjat regna här, ser jag... Så trist!!! :-I

Sent i går eftermiddags började det åska, och plötsligt gick strömmen fast att åskan inte ens var nära. Mitt under VM-hockeykvartsfinalmatchen (vilket långt ord!!) mellan Sverige och Danmark - så det var illa!! ;-) Ett tag hade vi åskan nästan över oss, och då blixtrade det och dundrade ganska duktigt - men sen drog den österut. Stömmen fick vi tillbaka efter tre timmar...

Ifall det blir bra väder i helgen, vet jag precis var jag skulle vilja tillbringa några timmar; HÄR!!! :-)

/AnnaKK


En dront...? 8-)


Underligaste fågel jag nånsin har sett, var mitt första intryck av denna varelse:Den blockerade vägen för mej i morse, när jag var på väg hem efter att ha lämnat av dottern vid tåget. Fast när jag klev ur bilen för att ta mej en närmare titt på den, så gömde den sej i gräset och buskarna vid sidan av vägen, och där låg den snällt stilla och väntade medans jag tog mej hem (100 meter bara) och hämtade systemkameran.Fast den gillade inte så värst att bli fotograferad... <:-)

Och gick ut på vägen igen, antagligen med siktet inställt på att gömma sej på andra sidan istället.

En liten stund stod (satt!?) den stilla mitt på vägen, så jag hann ta detta foto också:Det är nog ingen dront, utan en unge av en betydligt vanligare fågel... :-) Vore kul att höra vad ni tror att det är för nåt, innan jag avslöjar vad jag tror.

/AnnaKK

Uppdatering: Rätt svar finns här! :-)

Lek och berätta med dina foton!


Man kan inte lyckas med allt...

Särskilt inte med skira körsbärsblommor i halv storm! <:-)Men man kan ju göra "något annat" av sina suddiga foton - lägga dem över varann till exempel! Multiexponering i bildbehandlingsprogrammet, kallar jag det. :-) Ett foto i botten och sedan ett eller flera ovanpå det, som man gör helt eller delvis genomskinliga för att de foton som ligger under också ska synas. En riktigt rolig lek med färg och form!

Ett annat sätt att göra en bild av flera är sammanfoga dem så här:Diptyk brukar man kalla det om det är två foton, och tillsammans ska dessa helst berätta en liten historia också. Som inte behöver vara mer märkvärdig än den här om "den hungriga humlan som åt sej mätt och sedan flög hem igen"... :-)

/AnnaKK


Dagens macro... :-)


Hittade en pytteliten snäcka i trädgården idag.En sann naturbegåvning som fotomodell! :-)

Brännvidd 200 mm, bländare 5,0 + närbildslins.

/AnnaKKFantastiska foton...

...finns det gott om på sajten Photo.net. :-)

Det är kanske inte alldeles lätt att navigera sej där, men å andra sidan... När varenda foto man klickar på är BRA, så gör kanske inte det så mycket!?

Massor av inspiration utlovas till den som börjar se sej omkring där!! :-)(Ser ni vad detta är!? ;-) Välkroppad bild...).

/Anna KKSummer feelings...! :-)


För första gången i år: En fika ute på balkongen i riktig VÄRME!!! :-)Det var nästan lite "bonnabränna"-varning tidigare i eftermiddags, när jag hade slutat fika och övergått till trädgårdsarbete istället. :-) T-shirt-varmt var det, men det drog fram lite moln efterhand så solen tog nog inte så mycket. Passade både mej (som slapp bli så där äckligt svettig!) och alla mina omkringflyttade växter alldeles utmärkt! 

Håller på att tömma en rabatt, som sedan ska "försvinna" och bli till en stenlagd sitt- och grillplats istället. :-)

Igårkväll blev jag förresten återigen varse att jag borde skaffa mej en större handvändska, så jag kan bära med mej 450:n + 18-200-objektivet istället för bara kompaktkameran... <:-IFast det blev ju i och för sej ett familjeporträtt ändå... :-)

/AnnaKK


En vecka mellan solskenen, typ...


Men idag verkar det faktiskt vara dags igen! ÄNTLIGEN!! :-)

Iallafall nu på morgonkvisten. Mmmmmm!!!Blommande blåbärsris i kvällssol, fotat förra måndagen.

/AnnaKK


Att leva på hoppet...
Undrar om flugan/myggan var medveten om risken, där den satt mitt i nyllet på grodan!? 8-)

Risken för att det blir lika kallt idag som igår måste väl däremot vara minimal??? Det är ju ändå den 17:e maj! Det KAN INTE vara åtta grader mitt på dagen två dar i rad vid den här årstiden!?! Eller kan det det...? X-(

Och ska man i så fall betrakta det, som att man får vara med om en unik naturupplevelse...?

/AnnaKK


Stenrik och ut-"schleten"...


Efter gårdagens trädgårdsinspirationsutflykt till Willab Garden utanför Båstad, kliade det faktiskt lite i fingarna angående att sätta igång med vårbruket här hemma i täppan. Passande nog så hade det slutat spöregna precis lagom tills vi kom hem, så det var bara till att rulla fram skottkärran och greppa spaden. :-)

Herre gud, vad mina rabatter hade grott igen... :-X Den på första bilden här nedan syntes knappt för allt helsickes randgräs som fullständigt hade tagit över, och spritt sej långt ut i gräsmattan dessutom. Väck med det!! Och väck med de andra växterna också, som randgräset så klart hade trasslat in sej (till förbannelse...) i.

Det tog sin lilla tid, kan jag säga. Phu! Det jobbigaste jobb jag har gjort på evigheter - men det syntes då inte på stegräknaren, som hamnade på en bottennotering igår, och det blir nog nåt liknande idag också...

Men, men! Nu syns jorden igen iallafall - och alla stenarna... Stora som små!! :-)Om jag nu hade varit stenrik i kronor och ören istället, så vet jag precis vad som hade fått följa med hem från Willab!! Ett växthus! 8-)

Tänk så smidigt att bara ha odlingar i krukor och kärl, och slippa allt vad friland och rabatter heter!!!

/AnnaKK


Älgsafari...

...eller nåt i den stilen, försökte maken och jag oss på igårkväll. :-) Det vill säga, vi satte oss i bilen och körde X antal mil på småvägar här i trakten, med förhoppningen om att få se (maken) och fotografera (jag) en eller annan "Skogens Konung".

Visst träffade vi på en älg - fast inte riktigt av det slaget vi hade tänkt oss...Någon mil ifrån denna skapelse, hittade vi en riktig Älgsafari! Trotsade några förbudsskyltar, och smög oss fram till stängselt och kikade in...

Rätt konstiga älgar, måste jag säga!? Men de blir väl lite "dana" i fångenskap, kan tänka!? <:-)

Visst är älgkalven söt!? :-) Synd bara att den skulle gömma ansiktet bakom stolpen... Men man ser ju att det är en älg iallafall, eller visst!? ;-)

Dagens utflykt får jag berätta om imorgon - då blir det trädgårdsblogg!!! 8-)

/AnnaKK


Vi flyktar ut idag!!


Från det ena regnet till det andra, förmodligen - men det verkar ändå roligare att titta på regn nån annan stans än här hemma idag!? Det är ju ändå lördag!! Och varken jag eller maken ska jobba eller göra nåt annat speciellt - så vad kan vara mera lämpligt än att göra en utflykt!?! :-)

Vart får vi se... Men trädgårdsinspiration är ett av syftena - och gärna några fototillfällen också, förstås! :-)Önskar Er alla en trevlig lördag!! :-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 185 mm. Bländare 4,0. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D. Blomman är en vitsippa).Dagens macro...


Har varit ute med kamera + närbildslins under förmiddagen, men det var inte många motiv som gjorde sej i gråvädret... <:-I

Av fotona jag tog så är jag mest nöjd med detta:Det har dock inte så mycket gemensamt med originalet längre... Kraftigt beskuret, och omgjort till svartvitt - men myrans förvånade uppsyn är iallafall den samma. :-)

/AnnaKK


Snart i en trädgård...

...nära mej! 8-XUrk!!!

Känner redan nu, vissa dagar, att björkpollentiden närmar sej... :-( 

Fast idag är det lugnt på den fronten, så då har jag passat på att vara trädgårds...-mästare, höll jag på att skriva - men det var allt att ta i!! ;-)  Trädgårds-arbetare, är mera sanningsenligt. :-)

Regnet hänger i luften, jorden klibbar och ogräset vill ogärna följa med upp när jag drar i det... >:-I

Ska ta kaffepaus nu, och fundera på om det är lönt att fortsätta bråka med skiten - det går ju säkert så oändligt mycket lättare en annan dag!? <:-)

Särskilt en sån där fin, solig och varm majdag, när luften är alldeles gul av björkpollen - och jag är så dunderallergisk att jag absolut inte orkar göra nånting...! Hm...

Så... Det får nog faktiskt bli lite till rensande idag...

Vad har ni andra för er?? :-)

/AnnaKKJapanskt körsbärsträd i blom!


Tror jag att det är!? :-) Om jag har fel angående trädslaget, så säger jag iallafall att jag tycker att de här blommorna är så-å-å fantastiskt vackra, och att just detta trädet växer i Älmhult.

Och att jag var "absolut jättetvungen" att försöka fotografera blommorna med systemkamera när jag var där igår! :-) Trots att det var mulet, grått och ett egentligen ganska så urtrist fotoväder... I kameradisplayen tyckte jag nästan att bilderna såg ut som om de var tagna i svart/vitt...! :-/

Men de blev faktiskt lite piggare i färgen när de kom upp på datorskärmen istället. :-)Idag är det värsta spöregnvädret här, så jag är trots allt glad att jag passade på att fota trädet igår.

Trevlig helgdagsafton på er!!! :-)

/AnnaKK


Min fotoutrustning! :-)


Jag minns inte exakt när jag skaffade min första (och enda) analoga systemkamera, men det måste iallafall ha varit under första halvan av 1990-talet. En Minolta Dynax 7xi... :-) 

Min första digitala systemkamera däremot, en Canon EOS 450D, köpte jag i oktober/november 2008.

Ett knappt år senare slog jag till på en Canon EOS 40D (bara huset), eftersom det emellanåt fanns ett behov av att ha två kameror i hushållet (maken är ju till och från också lite fotointresserad). Med två kameror behöver man dessutom inte skifta objektiv i tid och otid - och skulle en kamera gå sönder, står man inte heller helt utan kamera medans den trasiga är på reparation (för DET skulle sannerligen vara "katastrofernas katastrof" för min del!!! 8-X).

På 450D:n satt det ett så kallat normalzoom-objektiv när jag köpte den. Det heter Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS, och jag använder det aldrig... Dock inte för att det är jättedåligt, men jag ersatte det ganska omgående med ett telezoom-objektiv som sträcker sej mellan 18 och 200 mm´s brännvidd, Canon EF-S 18-200/3,5-5,6 IS, som jag tycker är mycket mer användbart för min typ av fotograferande. Av mina foton är förmodligen 9 av 10 tagna med en brännvidd större än 100 mm. :-)

Foto taget med 450D + 18-200-objektivet:Brännvidd 110 mm, bländare 5,6.
Motsatsen till ett zoomobjektiv är ett objektiv med fast brännvidd, och jag har bara ett sådant; Canon EF 50mm/1,4 USM. Det är ljusstarkt, och passar bland annat bra till porträtt.

Foto taget med 450D + 50/1,4-objektivet:Bländare 2,0.
Ett annat objektiv med fast brännvidd och härlig ljusstyrka som gärna hade fått finnas i min ägo, är Canon 300mm f/2.8L IS USM - som "bara" kostar ca 45 000 spänn!

Men man kan inte ha allt, och redan nu räcker det ju med lite snabb överslagsräkning, och jag kan enkelt konstatera att jag vet varför jag inte har någon egen bil... Jag har fotoutrustning istället!!! 8-X (Fast som väl är, så får jag låna makens bilar när jag behöver - och han får ju i sin tur låna mina kameror, så!!)

Man måste ju få tillåta sej själv att drömma, lite grann ibland iallafall... :-) Men när det kommer till kritan, och jag vill ha något nytt i fotoväg, så brukar det dock oftast få bli en kompromisslösning.

Mitt senaste inköp till exempel, skulle man kunna säga "blev istället för" ett Canon EF 70-200/4,0 L IS USM-objektiv och ett Canon EF 100/2,8 USM Macro-objektiv... Jag slog nämligen till på ett Canon EF 70-200/2,8 L IS USM.

Det är en väldigt bra telezoom, men den är ganska klumpig och väger sitt dryga 1½ kilo, så smidighet (och även diskretion) kan man glömma... Men ljusstyrkan och skärpan överväger med råge de "nackdelarna". En annan fördel med detta objektiv är att om jag skulle vilja använda en telekonverter till det, som fördubblar brännvidden (200 mm blir plötsligt hela 400 - perfekt för en fågelfotograf!), så kommer objektivet fortfarande att vara hyfsat ljusstarkt trots att konvertern stjäl ett par bländarsteg.

Sädesärla fotograferad med 40D + 70-200-objektivet:Den lilla bilden är originalfotot, och den större ett urklipp ifrån det. Brännvidd 185 mm, bländare 4,0.
Min kompromisslösning till ett macroobjektiv är en Canon 500D Close-up Lens som jag först köpte till 18-200-objektivet. (Dylika linser ger möjlighet att ta närbilder med vanliga teleobjektiv). Med den linsen monterad på 70-200-objektivet, får jag samma ljusstyrka/bländare som i ett riktigt macroobjektiv. Men till skillnad från ett sådant, så har jag med den här lösningen även IS (bildstabilisator) + tillgång till en massa olika brännvidder.

Foton tagna med 40D + 70-200-objektivet + närbildslinsen:Fotona är bara en aning beskurna. På det vänstra har jag använt brännvidden 85 mm och bländare 4,0 - på det högra är brännvidden 100 mm och bländaren 2,8. Objektivets normala närgräns är 1,4 meter, men med närbildslinsen på kan jag istället fotografera på bara ca en halv meters håll. Ju längre brännvidd och större bländaröppning, desto mer diffus bakgrund och kortare skärpedjup. Om telet hade stått på 200 mm istället, så hade pärlhyacinten i fokus blivit ungefär dubbelt så stor i bilden som vad den är på dessa foton - och de i bakgrunden hade delvis inte längre rymts i bilden, samt blivit ännu suddigare.
Min digitala kompaktkamera, en Canon Powershot SX100 IS, hade jag redan innan jag skaffade den första systemkameran, och med den tog jag till en början alla mina bloggfoton - och jag använder den mycket än idag. Den är inte större än att jag alltid kan ha den med mej - och den är verkligen (nästan!) alltid med, vart jag än ska!! :-)

Ett av de senaste fotona, tagna med den:Morkullan stod mitt på vägen när jag kom körandes med bilen, så det vara bara till att fiska upp kameran ur handväskan (som låg i passagerarsätet), veva ner sidorutan, zooma till 10 gångers förstoring och ta några snabba bilder innan den trippade ner i diket och försvann. :-)
Kompaktkameran är guld värd till de plötsliga ögonblicksbilderna! 450D:n + 18-200-objektivet passar perfekt till en fotoutflykt eller resa, eller till något annat jippo som man vill ha en lättburen, smidig och allround kamerautrustning med sej på. 40D:n + 70-200-objektivet lämpar sej (eftersom det är så pass stora och tunga grejer att bära på) bäst för planerat fotograferande; till exempel porträtt, sportevenemang och konserter.

/AnnaKK


Upptäckte...

...igårkväll att problemet som är orsak till att jag bloggar här (och inte här) är avhjälpt nu - det vill säga; Bloglovin har fixat felet med prenumerationen. Tackar och bockar! :-)

Då är ju den stora frågan om jag ska flytta tillbaka till den bloggen nu - eller inte!?"Inte" ligger nog rätt bra till - det är så jobbigt att flytta!? <:-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 200 mm. Bländare 2,8. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D. Blomman är en harsyra).


Stenkulor...
Såna här kan man lägga i vackra glasburkar, och sälja dyrt till turister från exempelvis Tyskland... :-)

Det finns till och med dom som gör vackra smycken av älglortar!!

/AnnaKK


Nytt rekord! ;-)
Det solade upp i eftermiddags, och plötsligt hade jag varit ute och gått med både hunden och kameran - den sistnämda i ett par omgångar till och med. Det gav resultat på stegräknaren! :-DEventuellt årets sista blåsippsfoto - min lilla planta börjar bli ganska så överblommad vid det här laget. <:-)

Den här våren har jag förresten blivit världens fågelnörd!? 8-)

Har aldrig förr intresserat mej för arter och så där, utan varit glad om jag överhuvudtaget har lyckats fånga en fågel bra på bild. Men numera är jag inte nöjd om jag inte också kan lista ut vad det är för sort - och vissa går man ju bet på eftersom fotona inte blev så lyckade... <:-I...och för att fågeln flög sin väg, när man försökte komma närmare och/eller hitta en bättre bildvinkel!

Om någon trots grenarna som skymmer, kan se vad detta är för slags fågel, så vill jag jättegärna veta!! :-)

Det här är iallafall svarthättehanen:Den har jag verkligen letat efter, ända sen jag fotograferade honan i förra veckan, och idag lyckades jakten! Han är ganska lik en tita, men har inte deras svarta haklapp... :-)

Knepet att få skärpan på fågeln, och inte på nån gren eller ett blad, är att bara ha en autofokuspunkt aktiverad.

Go´natt!! :-)

/AnnaKK
Skrämmande fakta...


Efter att ha varit försedd med en ny stegräknare i snart en hel vecka, har jag nu konstaterat att det kanske trots allt inte var så stora fel på min gamla...? Eller så stänger den här nya också av sej emellanåt - eller låter bli att registrera si så där vart tredje steg...? 8-X 

Mera troligt är förstås att jag faktiskt rör mej mycket mindre än vad jag tror att jag gör... <:-I

Ett genomsnitt för de sex första dagarna med nya stegräknaren, visar på måttliga 7500 steg/dag... Suck! Jag som var bergis på att jag gick minst 10 000 steg varje dag, och därför enkelt skulle få ihop de där 12 000 stegen som ett dataprogram har rekommenderat mej att jag ska ta - varje dag. (Det antalet har jag förövrigt inte lyckats komma upp i en enda gång under dessa sex dagar... Host!!!).

Om jag skulle ta och skaffa mej ett högre skrivbord...? Så jag i fortsättningen kan stå upp, när jag håller på med datorn och bloggen!? Då skulle jag ju kunna gå och hoppa lite på stället samtidigt - eller åtminstone vicka lite lätt på höften emellanåt...? <:-)

Å andra sidan - hur många steg tar inte en nyckelpiga varje dag, med alla sina ben!?Och den är alltid lika rund ändå!? :-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 195 mm. Bländare 5,6. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D).Bilder från folkrace-tävlingen... :-)Det borde förstås ha varit film istället + ljud!? <:-)

Mycket (o)ljud!! ;-)

Fotona är tagna ömsom med Canon EOS 450D och Canon Powershot SX100 IS... Var rädd att batterierna inte skulle vara hela tvälingen, så kyligt som det var - men de klarade sej faktiskt. Men en massa regnstänk på linserna blev det. Har knappt lyckats putsa väck dem än! 8-X

Nästa tävling i Hästveda är nångång i juli. Måtte det åtminstone vara varmare då!!!

/AnnaKK


För första gången den här vintern...

...drog jag igår förmiddags på mej ett par långkalsonger...

Och dubbla jackor! Sen åkte jag till folkracebanan tillsammans med paraply, vantar och två kameror...

Det var kallt, men det regnade iallafall inte så förbaskat mycket sen - mestadels bara duggregn, faktiskt. :-) Men banan var ju inte vad den hade varit i en torrare väderlek, och de flesta förarna körde ovanligt lugnt och försiktigt.

Trots det; Detta är vad som fanns kvar efter tävlingen!!!Eller inte, kanske. :-) (Jag hade parkerat intill återvinningen i Hästveda, och tog en bild genom gallergrindarna medans jag gick mot tävlingsbanan...). Men visst kommer man i extra bra folkrace-stämning av så mycket skrot!? ;-)

Ska visa fler foton från själva "räjset" senare! För sonens del gick det inte så jättebra - han hade däck som inte alls passade underlaget, och fick dåliga starter i alla tre heaten. Och blev man efter i starten igår, så var tacken att konkurrenterna genast sprutade ner vindrutan med dynga så sikten blev mer eller mindre obefintlig, varför kurvorna måste tas i ganska måttlig fart tills torkarbladen hade jobbat ifatt... <:-)

/AnnaKKRegn, regn, regn...
Det borde vara förbjudet med spöregn på lördagar!? >:-I

Särskilt på såna lördagar som det är Folkrace-tävling, och sonen tycker att jag ska vara med och fota på... :-/

Räcker det inte om jag bara kommer och tittar...? Och eventuellt tar några knäpp med lilla kompaktkameran, istället för att dränka "fin-kameran"... <:-) Jag kanske ska be en liten bön till vädergudarna förresten, om att det ska sluta regna klockan 10 - eller åtminstone börja snöa istället då!? 8-I Brrr(um)...

Trevlig helg...

/AnnaKK :-)


Inspirerande fotosajter!


Jag tror att det är nyttigt för den persoliga utvecklingen att man tittar både mycket och ofta på andra fotografers foton, och funderar lite på hur de har tänkt och gjort i sitt bildskapande. :-)

Jag får dock erkänna att jag oftast bara tittar på motiven när jag söker inspiration, men ibland kan man även få fram de så kallade Exif-uppgifterna om fotona - och de kan vara enormt lärorika att också titta närmare på!! Där får man nämligen veta inte bara vilken kamera fotografen har använt sig av, utan även hur alla inställningarna var när fotot togs. :-)

Här är mina favoritställen när det gäller att både kunna titta på fina foton och få tillgång till Exif!

1: Fotosidan.se

2: Flickr.com

På Fotosidan klickar man fram fotot, och väljer sedan fliken som heter "Bildinformation" (finns under fotot, lite till vänster). På Flickr klickar man (givetvis...) också fram fotot, därefter letar man upp länken "More properties" (finns i kolumnen till höger om fotot) och klickar på den. 

Titta och läs, och ta med ny kunskap + sprudlande inspiration ut på din nästa fotosession!! :-D/AnnaKKFredag!
Fy för tusan, vad det BLÅSER ute - och det ska väl bli regn också vart det lider... :-/ Så...

Jag vet precis på vilken sida av fönsterrutan jag vill vara idag!!

Och vissa fåglar verkar också ha en sund åsikt om den saken - det är bara det att rutan är emellan... :-X

BANG...!Som väl var ingen dödskrasch! 

(Tack vare ett mjukt och skyddande smutslager...? ;-) He...).

Och det blev ett intressant avtryck kvar efter den - det är nästan så man borde kunna se vilken sorts fågel det var som flög emot!? 8-)

Planer för dagen: Gå 12 000 steg! :-) (Jag har köpt mej en ny stegräknare - en som INTE nollas av minsta lilla vidstötning). Frågan är bara hur det stegandet ska gå till, i detta synnerligen motbjudande väder?? Jag får vandra mellan rummen här inne...?

/AnnaKK, som just har konstaterat att det inte blir några steg alls sittandes här vid datorn... Trodde först att manicken hade kasst batteri, men den hade visst bara gått in i viloläge! <:-) Ähum...Konsten att vara lite kall...

...behärskas bäst av en...glass!?


Jag är iallafall INTE speciellt kylig av mej när saker och ting strular - snarare precis tvärtom! <:-)

Fast jag hade allt lite i bakhuvudet hela dagen igår, att jag borde coola ner mej och inte ha så bråttom med att byta blogg, utan istället avvakta att Bloglovin skulle lösa problemet med den där icke fungerande prenumerationen...

Men än har de faktiskt inte gjort det, och jag hittade följande meddelande från supporten i mejlen nu i morse:

Hej!
Jag har vidarebefodrat din fråga till våra utvecklare så kommer de att hjälpa och svara dig så fort de kan.
Hälsningar
Elias

Det verkar ju faktiskt lite komplicerat!? 8-X Eller också är det världens enklaste jobb att sitta i kundtjänst - bara delegera skiten!? ;-)

Jag skiter i vilket - nu bloggar jag här (tills nästa "katastrof" inträffar)!! :-D

/AnnaKK


Välkommen!! :-)


Till en ny blogg - IGEN - lite mindre ego och med ännu mera foton, av namnet att döma!! ;-)

Och detta hastigt påkomna bloggbyte beror alltså enbart på att det av någon outgrundlig anledning inte gick att få igång prenumerationer på annakk.blogg.se via Bloglovin... (Det var tacken för att jag sparade på den bloggadressen i två år, eller!? >:-I Suck!!!).

Det är säkert inte så många som tycker att det är livsviktigt med fungerande Bloglovin, men eftersom jag själv använder den tjänsten till alla bloggar jag behöver hålla reda på, så är det en ren och skär principsak för mej att det SKA FUNGERA!!! >:-)

Vilket det gör med den här bloggen, så om någon nu vill lägga till den på sin Bloglovin-lista går det bra att klicka här!

Och nu har jag ju plötsligt en fotoblogg som till och med heter nåt med foto, så jag är faktiskt trots allt inte alldeles missnöjd! :-) Nu gäller det bara att på allvar leva upp till det bloggnamnet också! ;-)Far och flyg annakk.blogg.se - nu är det annakksfoto.blogg.se som gäller!!! :-DKlicka nu här för att komma till bloggens startsida - för det är där alla nya inlägg (som kommer att komma från och med imorgon, torsdagen den 6/5-2010) kommer att synas!

Kramar till alla som fortfarande står ut med mej! ;-)

/AnnaKK


Samlade foton från första veckan i maj... Del II!


Klicka på bilderna så kan ni se originalinläggen som de var publicerade i på annakk.blogg.se! :-)/AnnaKK, som inte orkar göra om inläggen - och framförallt inte vill bli av med alla goa kommentarer!! :-)
Samlade foton från första veckan i maj... Del I!

 
Klicka på bilderna så kan ni se originalinläggen som de var publicerade i på annakk.blogg.se! :-)
Länkar till resterande inlägg:

1. När jag var försökskanin och gatufotograf i Växjö...

2. När dottern övningskörde till Kristianstad...

3. Mustaschkampen 2010...


/AnnaKK, som inte orkar göra om inläggen - och framförallt inte vill bli av med alla goa kommentarer!! :-)Bloglovin...


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1747923/annakksfoto?claim=hzsp39as4y9">Följ min blogg med bloglovin</a>


RSS 2.0