Högerklicksskydd...

...från och med nu!

För att ingen (så lättvindigt, iallafall) ska kunna sno mina foton! >:-)

Jag kollade nämligen min e-post idag (vilket jag inte gör riktigt varje dag...), och då hittade jag inte mindre än tre mejl i vilka jag fick veta att en viss person tagit bilder härifrån och lagt upp på sin hemsida.

Har aldrig tidigare blivit uppmärksammad av någon utomstående på att sånt här skulle ha skett, så det känns verkligen bra att det finns många (ja, i detta fallet tycker jag att tre faktiskt är många!!) som bryr sej när det händer, och tycker att rätt ska vara rätt och säger ifrån! :-) Minst en av dem sa även till bildtjuven att ta bort bilderna, vilket denne då gjorde. Hade själv tänkt mej att ta en titt idag, men då visade det sej att faktiskt hela hemsidan har blivit borttagen... Så kan det (tydligen?) gå när man stjäl andras foton/bilder!! >:-D

Hur som helst! Jag hade ju märkt mina Händer Bland Änder-serier ordentligt med både blogg- och epostadress, så jag antar att det var därför som reaktionen blev så pass stor. Och nu funderar jag på att återinföra den typen av märkning på mina bilder... Typ så här:Den skarpögde ser då att jag även funderar på ytterligare en grej... ;-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Yvonne

Vilken fin mopp! Eller är det en hund.. ;) Det finns ju så många olika magnolior, alla doftar inte... Jag skyddar ju inte mina bilder med namn och så, inbillar mig att de inte är tillräckligt bra för att nån skulle vilja "sno" dom..men så fult att ta dina! Om jag skulle visa nåt på min blogg så länkar jag ju till vederbörande. Men nån bild skulle jag inte visa, bara en länk då...

2010-05-26 @ 15:56:20
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: ingrid

Där ser man, kanske man är väl naiv ibland.. Men ha mage att ta "namnade" var ju lite fräckt!

2010-05-26 @ 16:36:57
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Nog är det bedrövligt när folk inte kan hålla tassarna i styr. Men det var ju bra att just den sidan stängdes. Risken finns väl att den öppnar igen i ett annat namn.

Jag kanske är lite trög eller icke så skarpögd så jag ser inte vad det är för ytterligare grej du tänker på. :)

Kanonbild på mopp(s)en för övrigt. :)

Ha en fin dag.

2010-05-26 @ 16:37:30
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Nollan

Jag har funderat på det där ibland, om jag inte borde vattenstämpla och skydda bilderna. Men det har inte blivit av ännu iaf, kanske är det naivt att inte göra det. Och jag anar en flytt - igen :-)Förresten är det en hund under den där pälshögen eller ;-)

2010-05-26 @ 17:18:25
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com
Postat av: anki

det där är ett stort problem, högerklicks skydd hjälper som sagt inte mot de som kan lite data men stoppar den som inte kan så mycket.. inte kul när folk själ ens bilder. Jag vet dock inte om någon stulit från mej, men risken är nog stor att någon gjort det. Jag har högerklicks skydd på min blogg vilket är irriterande emellanåt. :-(Ha text i ett hörn klonas snabbt över så ska man skydda dom med sånt text så ska det vara rakt över motivet, på diagonalen och som typ vattenstämpel men det förstör bilden helt och jag vill att motivet ska synas.Så det enda sättet att skydda ens bilder är att inte lägga ut dom alls, och det är ju inget kul? :-)Härlig bild, och jösses vilken trasselsudd till hundsjälv har jag legat hela dagen, yr som sjutton, t om när jag legat ner.... jag hoppas vara på benen riktigt igen i morgon........ha en skön kväll

2010-05-26 @ 17:52:57
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: mimmi

Jag kan inte begripa att folk vill sno andras bilder. Jag skulle inte tycka det var roligt att lägga upp en bild som en annan har tagit hos mig och låtsas att det är en själv .. .Den enda nackdelen för mig när folk gör att man inte kan högerklicka är att då får jag inte fram hur det skall se ut när jag stavar fel ;)

Då jag skriver lite blandat dansk-svensk i ett .. så har jag inställt på att det skall komma en röd streck under det ord jag stavar fel och då kan jag högerklicka på ordet och få fram vad som skall stå ..men jag överlever nog det ... frågan är om ni gör det när ni ser min blandade stavning sen ;)

Nu skall jag på älgjakt ..med kameran :)

2010-05-26 @ 19:31:21
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: annette

Fy sjutton så lumpet gjort, vad kan det vara för glädje att lägga ut andras bilder på sin hemsida, fattar NOLL.

Har själv fått förfrågan om att "låna" bilder vid ett par tillfällen, bl.a till visitkort, det har då varit bilder som jag tyckt är okej att ta, sedan är jag länkat på någon sida vad gäller Getå Turisthotell, det är vad jag vet och det jag inte vet det vet jag inte, har inte funderat på detta att märka bilderna, men det kanske blir det av om jag råkar ut för det Du nu råkat ut för.

Bra att Du tar upp detta!Nu skiner solen;)annette

2010-05-26 @ 20:36:02
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Helena

Svar: ja, alltså glass är nog det bästa jag vet! Helt klart min favoritefterrätt, och det har nog alltid varit så :P Det finns alltid plats för en glass i magen :)

Vad synd att mjukglassen var slut, ingen korv i världen kan slå en god mjukglass, i alla fall inte IKEAs.. ;)

2010-05-26 @ 21:03:15
URL: http://helenaantecknar.blogg.se/
Postat av: Charlotta-Livet med leran

Tack för din kommentar på mitt 144:e 365-inlägg. Jag kände spindeln men inte dess namn. Egentligen är det en fantastisk resa jag gjort. Från att i tonåren vägrat att sova i ett rum om inte spindeln bevisligen har blivit dödad och utslängd (papperskorg dög inte, tänk om den bara var skendöd...) till att idag fotografera spindlar och till och med kan låta dem springa över händerna-fast det vill de ju aldrig har jag märkt. <:-) Det som hände var att jag flyttade ut på landet och där fungerade det liksom inte att ha spindelfobi. ;)Fototjuvar är förmodligen oftast okunniga barn - tror du inte? Det finns ju mängder med gratisbilder på nätet så jag förstår egentligen inte varför de ska sno bilder från dig och andra duktiga fotografer. Upphovsrätt i praktiken borde läras ut i skolan.

Vi får se var vi ses härnäst; blogg.se, Live, blogspot - urvalet är oändligt :)

2010-05-26 @ 21:43:24
URL: http://livetmedleran.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kan det vara bloggbytet??Det där med folk som nedlåter sej till att "stjäla bilder" är bara så fånigt!

Varför kan man inte bara FRÅGA om man verkligen gillar en bild och kanske vill använda den till något??Som någon skrev här, så kan jag inte heller fatta att man VILL sno bilder och sedan lägga upp dom på sin blogg som om det vore ens egna "mästerverk"...

Så genomskinligt och fjantigt så man får "krupp"!!!SKÄMMAS ska dom göra som ägnar sej åt stöld!

Även om det "bara" är en bild så ska upphovsrättslagen respekteras och följas.Gött att den hemsidan "slog igen"!

Kram, Jenny

2010-05-26 @ 23:00:21
URL: http://scrollandotcom.blogspot.com/
Postat av: Ragnvi

Morning! Hm...vad jag grunnar nu...vad ytterligare syftar du på?! Underbara foton i allafall! Och klart nån vill låna dom...men den personen kunde ju fråga först?! OM jag ibland lånar nån bild av nån frågar jag och jag berättar vem fotografen är!

Kramen!

Ragnvi

2010-05-27 @ 07:07:32
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Malin B

Du får se det som en stor ära! ;)

Skämt å sido så är det inget kul när någon stjäl grejerna, vad det än är! Fy skäms på alla som gör så!

Vad du funderar på? Kamma dig? Börja käka Royal Canin? (Det matar jag min lilla hund med om du skulle bli sugen. ;) )

2010-05-27 @ 10:13:10
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Jane

Dålig stil att sno andras foton utan att tala om källan - tror dock som ovanstående - att namn går att klona eller beskära bort. Bäst är att högerklick-skydda eller vattenmärka över hela bilden (men det är ju så tråkigt på en fin bild).

Det var ju schysst iaf att nå´n hörde av sig till dig!

Härlig bild på trasselsudden :)

2010-05-27 @ 21:05:20
URL: http://janesmax.blogspot.com
Postat av: Lizaloop

det gör ju iallafall arbetet svårare om man märker bilderna. men med klonstämpeln i ps är det lätt fixat ändå, tycker du ska märka med "vattenstämpel" över bilden istället, det blir jobbigare att sudda bort :)

2010-05-28 @ 21:56:50
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Susanne

Dålig stil att att ta bilder utan att fråga om man kan få använda dem istället men är lite inne på linjen att det faktiskt är en komplimang... sen vill man ju naturligtvis inte att någon annan ska ta åt sig äran för en bild som man själv har tagit.Detta är ett stort problem även bland professionella fotografer har jag förstått i diskussionerna som förs i kursen som jag går och där handlar det ju ofta om levebröd och är ännu värre och fräckare tycker jag.Men, vi kan tyvärr aldrig skydda oss helt mot detta då det finns sätt (för de som vill) att använda våra bilder trots vattenmärkning, högerklicksskydd och annat.PS. Alskar bilden...funderar faktiskt på att sno den...moahahaha... skojar naturligtvis!2010-05-30 @ 09:59:29
URL: http://kandy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0