Magnolia...


I flera år har jag velat fotografera blommande magnolia, men inte lyckats komma i närheten av ett sådant träd då det har begivit sej... Och jag lyckades egentligen inte i år heller, för det här var på gränsen till överblommat... Men när nu kameran ändå var med, så! :-)Fotat med Canon EOS 450D, brännvidd 145 och bländare 6,3 i Hässleholm i lördags.

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: mimmi

Det var ju en jätte fin bild på dom :)

svar: Jag testade att ställa in fokusen på spot .men det gick inte det heller ..det kom bra en masa fokuspunktar på alla andra ställen ..men inte i mitten där den skulle vara.

Sen testade jag de tre olika alternativen man har när man går in på af.. .det blev inget annorlunda där heller.Jag fattar noll och inget .. jag läser boken och ställer in som det står ..men det blir ändå inte så . så något fel måste jag ju göra .Men jag verkar bara ha problemet n¨r jag skall fota ett motiv som jag har zoomat in från lång avstånd. på sony kameran ... satte jag på punkt ..så fokuserade den bara i mitten ..men inte på denna Canon. Den får för sig att fokuserar på det bredvid och det är det jag inte kan få in i mitt huvud ;) jag sätter på spot ..men den fokuserar på allt annan en just mitten :D...ja ja .. man kan ju inte lära sig allt på en gång ..det är ju en ny kamera och ett nytt objektiv ..så man får ju lära sig lite då och då :) och idag blir det ju mer träning ..självklart :)

2010-05-26 @ 09:22:18
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: mimmi

THANK you nu kan jag få en fokus punkt i mitten :) förut så var det en massa röda fokuspunkter överallt .. förutom i mitten som jag skulle ha den ;)

Jag läste och läste ..men inte hittade jag det där stod så ..jag trodde bara den var för att zomma in och ut på bilden när jag skulle kolla den ;)

Tack så hemsk mycket :D

2010-05-26 @ 10:48:03
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: mimmi

hm .. typisk .. jag skulle ut och testa nu .. och såg att batteriet nästan var tomt ... det blir att köpa ett extra batteri . för detta håller inte lika länge som det till sony kameran märker jag :)

2010-05-26 @ 10:49:17
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Anki N

Men de e vackra, ja även om du plåtade i senaste laget så är de fortfarande vackra. Oh rosa!!!

Kramiz Anki N

2010-05-26 @ 12:30:39
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: SqZ

Magnolior är som bakelser. Jag blir alldeles hänförd över att skapelsen kunnat få till något så vackert.Apropå Carolines klädstil. Det är inte bara häftiga skor hon har. Kjolarna brukar vara av det mer udda slaget också :-)

2010-05-26 @ 12:55:55
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Magnolia är så himla vackra! De luktar gott också! :)))

2010-05-26 @ 14:23:28
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Marianne

Jag har faktiskt köpt en liten magnoliabuske och hade tänkt plantera den idag. Tillsammans med en massa andra växter. Men se det går inte. Det ösregnar ute just nu. Precis som det gjorde igår.Där jag jobbade förut fanns ett stort magnoliaträd, säkert mellan 40 - 50 år nu. Det var nåt speciellt för det skulle egentligen inte ha klarat sig här uppe hos oss. Men varje år blommar det och stadens alla fotografer kommer och fotar det. Häftigt tycker jag.

Hoppas du har bättre väder hos dig i dag.

2010-05-26 @ 14:37:03
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Anki N

Du vad underbart - en rosa sadel & att Du tänkte på mig...ler.Kramiz Kramiz

PS Du är nog bara avis på sonen, japp hihi DS

2010-05-26 @ 15:07:38
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Jag skulle så himla gärna vilja fota en jag med. Jag skulle också fotat dom i lätt överblommat tillstånd. Och vet du? Det spelar ingen roll, de är lika fina i alla fall. Var bara glad för att du fick chansen.

Ha det gott.

2010-05-27 @ 01:20:51
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Camilla "Lillagul"

Det är härligt med Magnoliaträd så länge det varar :)

Trevlig helg !

2010-05-28 @ 14:54:02
URL: http://camillalillagul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0