Nytt rekord! ;-)
Det solade upp i eftermiddags, och plötsligt hade jag varit ute och gått med både hunden och kameran - den sistnämda i ett par omgångar till och med. Det gav resultat på stegräknaren! :-DEventuellt årets sista blåsippsfoto - min lilla planta börjar bli ganska så överblommad vid det här laget. <:-)

Den här våren har jag förresten blivit världens fågelnörd!? 8-)

Har aldrig förr intresserat mej för arter och så där, utan varit glad om jag överhuvudtaget har lyckats fånga en fågel bra på bild. Men numera är jag inte nöjd om jag inte också kan lista ut vad det är för sort - och vissa går man ju bet på eftersom fotona inte blev så lyckade... <:-I...och för att fågeln flög sin väg, när man försökte komma närmare och/eller hitta en bättre bildvinkel!

Om någon trots grenarna som skymmer, kan se vad detta är för slags fågel, så vill jag jättegärna veta!! :-)

Det här är iallafall svarthättehanen:Den har jag verkligen letat efter, ända sen jag fotograferade honan i förra veckan, och idag lyckades jakten! Han är ganska lik en tita, men har inte deras svarta haklapp... :-)

Knepet att få skärpan på fågeln, och inte på nån gren eller ett blad, är att bara ha en autofokuspunkt aktiverad.

Go´natt!! :-)

/AnnaKK
Kommentarer
Postat av: mimmi

Men visst är det så .. när jag började att fota visste jag inte en enda fågelnamn för att inte tala om fjärilar ..nu har man köpt böcker för att man vill veta vad det är man får i kameran :)

Det var ju jätte mycket du har gått idag ser jag :) när du såg hur många steg .. då måste du ha blivit trött förstår jag :)

det var jätte fina bilder men jag vet tyvärr inte namnet på den fågel heller :)

sov gott och nu får man hoppas att du inte får tränings värk i morgon ;)

kram

2010-05-10 @ 22:16:30
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Nollan

Hejsan, väl gånget eller vad man nu säger! Infon om stegen fanns redan i text på datorn - så bara att kopiera och klistra. Brukar sprida den där infon omkring mig när tillfälle ges ;) Skämt åsido, blir lite inspirerad nu, att plocka fram min egen mätare som samlar damm i en låda. Tror nog den ska få åka på imorgon!

2010-05-10 @ 22:42:02
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com
Postat av: Marianne

HejLåter som du haft en riktigt bra dag på alla vis med gott resultat på både stegräknare och fåglar. Och jag håller med dig, visst blir man nyfiken på de små liven som kvittrar för fullt nu.

Själv borde jag ge mig ut och måla nu men jag måste en sväng till stan först. Eller också åker jag i morgon då det ska bli sämre väder igen. Just nu skiner solen. Ja så får det bli - stanna hemma idag och måla, basta !Hoppas du får en fin dag också

2010-05-11 @ 08:49:37
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Nu har jag dig på bloglovin! Lilla pippin här är en sångare, så långt är jag säker. Kanske en HÄRMSÅNGARE? Du får försöka lyssna lite ;) Visst är det svårt att fota fåglar, de gömmer ju sig gärna bland buskarna! Men nån gång blir det en bra bild!

2010-05-11 @ 09:07:32
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Har sett test av stegräknare som räknar även när man åker bil ;))) Men det är ju inte så bra det heller kanske. Jag har ju ingen stegräknare, men en varvräknare på cykeln! Fast denna vecka blev lite missvisande eftersom jag satt en hel del på tåg och i en bil. Fast vi gick ju lite i Ryssby ;)

2010-05-11 @ 09:12:54
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jenny

Sällan sitter dom stilla och sällan där dom ska....!

Fåglarna alltså...(:

Men du lyckas ändå alltid fånga dom ju!

Tycker du är en lysande fågelspanare.Och va duktig du är med stegräknare och allt. Jag skulle bara få "ågren" om jag satte på mej min...):Kram på dej och ha en fin dag!

(Tyvärr vet inte jag heller vad det är för sort du hittat. Skulle varit lättare om det var en tropisk...Haha!)

2010-05-11 @ 10:15:54
URL: http://scrollandotcom.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Grattis till de många stegen. Bra jobbat! Du ger mig lite ångest över att min stegräknare ligger och dammar igen i en låda. Jag kanske måste ta fram den. Ojoj.

Vilka vackra fåglar. Har ingen aning om fågelarter, hinner lära mig nån art under vintern när de samlas vid fågelbordet men nu har jag redan glömt vad den heter. ;)

Ha en fin dag.

2010-05-11 @ 12:05:53
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Camilla

Grattis till rekordet!

Fågeln kan jag inte hjälpa dig med, är så dålig på fågelarter och att fånga dem på bild också...

Ha det bra

Kram

2010-05-11 @ 14:36:57
URL: http://www.camillasfoto.blogspot.com
Postat av: anki

härliga bilder :) har låg energi just nu därför som jag varit osynlig ett tag här, försöker nu ta igen min bloggrunda.tyvärr, ser inte vad det är för fågel, ingen jag känner igen så här på rak arm. :)ha en skön kväll

2010-05-11 @ 18:10:34
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: annette

Eftersom alla och jag menar alla fåglar flyger sin väg när jag närmar mej smygandes med kameran så har jag för tillfället gett upp fågeljagndet och jag är dessutom urdålig på arter.

Den dag jag lyckas fånga en fågel på linsen så skall jag ta reda på vad den heter, varför är fåglar så rädda för oss egentligen, vi människor brukar ju inte vara elaka mot dem. (hoppas jag)annette

2010-05-11 @ 19:58:10
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0